Nieuws

Lees hier het laatste nieuws

Nieuwsbericht doorgeven?

Heb je een interessant nieuwsbericht om te plaatsen? Stuur deze gegevens naar

Info-rivob@eindhoven.nl

Webinar aanpak arbeidsuitbuiting op 26 oktober tussen 13.00 - 14.30 uur

Beste mensen, 

Op 26 oktober tussen 13:00 en 14:30 organiseren de VNG, CoMensha, de ministeries van J&V en SZW, Fairwork en de gemeente Westland een webinar aan over de aanpak van arbeidsuitbuiting.  

Programma 

Het webinar wordt geopend met een welkomstwoord. Vervolgens biedt Fairwork inzicht in wat voor arbeidsmigranten zij tegenkomen en met welke vragen zij zitten. Daarna geeft J&V een introductie over de verschillende verschijningsvormen en het spanningsveld tussen ernstige benadeling en uitbuiting. Dan zal CoMensha het handelingsperspectief m.b.t. arbeidsmigratie en het voorkomen en aanpakken van arbeidsuitbuiting bespreken, het RIEC zal vervolgens de (in ontwikkeling zijnde) infographic toezichthouders toelichten. Ook zal de inspectie SZW hun werkwijze toelichten. We sluiten het Webinar af met een praktijkvoorbeeld uit de gemeente Westland. 

  

Doelgroep 

Het webinar is bedoeld voor beleidsadviseurs, bestuurders en managers van organisaties die betrokken zijn bij de aanpak van arbeidsuitbuiting. In mei 2020 hielden we een algemeen Webinar over mensenhandel. Dit webinar biedt verdiepende informatie en er is ruimte voor meer specialistische vragen. Arbeidsuitbuiting raakt in principe aan alle beleidsdomeinen, zoals zorg, veiligheid, huisvesting, inkomen en burgerzaken. Heeft u daarom collega’s voor wie dit webinar ook interessant kan zijn, stuur deze uitnodiging dan gerust aan hen door. 

  

Het webinar volgt u online vanaf uw eigen werkplek. De getoonde presentatie wordt toegelicht door een inhoudelijk expert. Tijdens het webinar kunt u via de chatfunctie uw vragen stellen. 

  

De gebruikte software is van webinargeek.com. Deze werkt volledig in uw browser. U hoeft geen plugin of app te installeren. Of uw browser en besturingssysteem geschikt zijn kunt u zien op: https://www.webinargeek.com/nl/doc/system-requirements 

We adviseren de browser Chrome van Google te gebruiken. 

  

U zult een 'play-driehoekje' in het beeld zien waarop u moet klikken. Dit omdat browsers tegenwoordig niet meer toestaan dat video's automatisch starten. 

  

Als beeld of geluid vastgelopen lijkt te zijn, dan kunt u dat proberen te herstellen door de browser te verversen. 

  

Aanmelden voor het Webinar 

Vul uw naam en mailadres in op: https://vng.webinargeek.com/aanpak-arbeidsuitbuiting  

 

  

Hierna ontvangt u van Webinargeek een bevestigingsmail van uw registratie, met daarin de link waarmee u enige minuten voor aanvang, het webinar kunt openen. 

  

Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich ingeschreven heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken. 

  

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via mensenhandel@vng.nl of 070 373 8008. Technische vragen kunnen gesteld via webinar@vng.nl

  

Graag tot ziens bij het webinar! 

  

Namens de andere organisatoren 

  

Luuk van Os 

VNG Beleidsmedewerker Mensenhandel 

Luuk.vanOs@VNG.nl