Regionaal samenwerken

Het Regiobureau Integrale Veiligheid Oost-Brabant (RIVOB) ondersteunt de integrale samenwerking op het gebied van veiligheid tussen de 38 gemeenten in Oost-Brabant, de politie, het Openbaar Ministerie en een breed netwerk aan zorg- en veiligheidspartners. Deze website biedt een platform voor onze netwerkpartners om kennis te delen en de samenwerking verder te versterken. De geprioriteerde thema’s uit het Regionaal Veiligheidsplan 2019-2022 zijn voor een belangrijk deel leidend bij de taken en werkzaamheden van het Regiobureau. In het Regionaal Veiligheidsplan zijn veiligheidsvraagstukken opgenomen die regionaal spelen en waarop een gezamenlijke integrale aanpak nodig is.

U vindt hier het Regionaal Veiligheidsplan 2019-2022. 

Kennisbank

Nieuws

5 - 11 oktober: Week van de Veiligheid

Voor gemeenten is de Week van de Veiligheid hét moment om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen bij inwoners, ondernemers en hun personeel. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Gebruik hiervoor de communicatiemiddelen ›

Voor het eerst meer cybercrime dan woninginbraken

In mei 2020 werden er voor het eerst meer cybercrime-delicten geregistreerd bij de politie dan woninginbraken. Het feit dat mensen meer thuis zijn én meer online zijn, lijkt deze trend in de hand te werken. Lees hier meer.

Slachtoffer van cybercrime geweest?

Bent u als oudere wel eens opgelicht via internet? Dat heeft u vast een ongelofelijk rotgevoel gegeven, dat u niemand anders toewenst. Juist daarom is uw ervaring zo belangrijk voor anderen. 

Lees meer nieuws op de nieuwspagina