Nieuws

Lees hier het laatste nieuws

Nieuwsbericht doorgeven?

Heb je een interessant nieuwsbericht om te plaatsen? Stuur deze gegevens naar

Info-rivob@eindhoven.nl

Cyberwegenkaart

Gemeenten hebben een belangrijke rol om te voorkomen dat inwoners, bedrijven, voorzieningen én de gemeente zelf, slachtoffer worden van cyber gerelateerde zaken. Om gemeenten te helpen, onderscheiden we 3 wegen waarop je als gemeente actie moet ondernemen om een cyberweerbare gemeente te worden. Dit document vind je in de Kennisbank onder 'Cyber'.

Lees meer

Voortgangsbrief programma Samen tegen mensenhandel

Staatssecretaris Broekers-Knol, staatssecretaris Blokhuis, staatssecretaris Van 't Wout en de ministers Blok, Kaag en Koolmees informeren de Tweede Kamer over de voortgang van het programma Samen tegen mensenhandel. Daarbij staan ze stil bij de invloed van de Covid-19 crisis op de aanpak van mensenhandel.

Lees meer

Artikelen Mensenhandel

Hierbij een aantal artikelen uit de media betreffende Mensenhandel in Oost-Brabant.

Lees meer

Kabinet en gemeenten pakken wapenbezit jongeren aan

Wapenbezit onder jongeren is niet normaal. Wapens zijn verboden. Toch komen steekincidenten voor onder jongeren. Eenmaal een mes op zak, wordt dit sneller gebruikt met alle ingrijpende gevolgen van dien. Om dit aan te pakken is landelijk een Actieplan opgesteld. Het Actieplan is opgenomen in de Kennisbank onder 'Overige onderwerpen'.

Lees meer

Factsheet Jeugdcriminaliteit preventie gedigitaliseerde wereld beschikbaar

Het Regionaal Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV), eenheid Den Haag, heeft deze interessante factsheet beschikbaar gesteld ter inspiratie. 

Lees meer

Webinar cyberweerbaarheid

Hoe kunnen gemeentes helpen om de cyberweerbaarheid van bedrijven te verhogen.

Lees meer

Voor het eerst meer cybercrime dan woninginbraken

In mei 2020 werden er voor het eerst meer cybercrime-delicten geregistreerd bij de politie dan woninginbraken. Het feit dat mensen meer thuis zijn én meer online zijn, lijkt deze trend in de hand te werken. Lees hier meer.

Lees meer

Slachtoffer van cybercrime geweest?

Bent u als oudere wel eens opgelicht via internet? Dat heeft u vast een ongelofelijk rotgevoel gegeven, dat u niemand anders toewenst. Juist daarom is uw ervaring zo belangrijk voor anderen. 

Lees meer

Artikelen over Cybersecurity

Hierbij een aantal interessante artikelen over Cyber security uit het iBestuur Magazine. 

 

Lees meer

Zorg en veiligheid in de wijk

Praatplaat zorg en veiligheid in de wijk

Lees meer